Начало /   Новини и събития /   Международна научна конференция „Културен коридор София-Охрид – Културен туризъм без граници”

Международна научна конференция „Културен коридор София-Охрид – Културен туризъм без граници”

15.01.2011

Катедра „Туризъм” при Стопански факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски” организира МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ „КУЛТУРЕН КОРИДОР СОФИЯ-ОХРИД – Културен туризъм без граници” в периода 06.07.2011 – 10.07.2011, организирана като пътуващ семинар с главни конферентни центрове гр. Кюстендил и гр. Охрид. Съорганизатори на проявата са Български национален комитет на ИКОМОС; Катедра  „Икономика и организация на туризма при Икономически Университет Варна и Университет за туризъм и мениджмънт, гр. Скопие.

Форумът се провежда под патронажа на Господин Трайчо Трайков – Министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Гост-лектор на проявата ще бъде основоположникът на идеята за културните коридори в България, проф.д-р арх. Тодор Кръстев – Почетен председател на БНК на ИКОМОС и Президент на Асоциацията за културен туризъм, България. (повече информация за самата идея можете да откриете на www.seecorridors.eu )

Главна цел на Конференцията е да привлече вниманието върху опазването и устойчивото използване на културното наследство чрез създаване и развитие на един интегриран културен туризъм, който надхвърля националните граници и се основава на общите културни ценности и исторически корени на народите. Темата на форума не се ограничава единствено и само до културните взаимодействия по Пътя, свързващ София и Охрид, а по-скоро се стреми да включи всички културни маршрути за подпомагане на общото регионално туристическо развитие на България, Македония, Косово, Сърбия и Черна гора.

Моля вижте приложените Покана за участие в конференцията и Регистрационен формуляр.


Сайт от Loopink & Цвят и пиксел