Начало /   Новини и събития /   Награда от Националния годишен конкурс„АрхИдея” за проект „Консервация и реставрация на паметници в резерват „Старинен Пловдив”

Награда от Националния годишен конкурс„АрхИдея” за проект „Консервация и реставрация на паметници в резерват „Старинен Пловдив”

05.03.2008

На 05.03.2008 в зала „Мусала 2” на хотел „Хилтън” бяха връчени ежегодните награди от Националния конкурс „АрхИдея” 2008.
В категория Консервация и реставрация на паметниците на културата,
бе награден проект „ Реставрация на паметници на културата в резерват „Старинен Пловдив”.

Наградата бе връчена на БНК на ИКОМОС, като изпълнител на проекта, както и на всички проектанти взели участие в реализирането на този проект.

1. Ансамбълът "Баятова и Бакалова къщи": арх. Румяна Пройкова
2. Къща "Клианти" - арх. Вера Коларова
3. Къща "Георгиади" - д-р арх. Валентина Върбанова
4. Къща "Недкович" - арх. Здрава Ганева
5. Къщи на "Хиндлиян", "Стамболян", "Нишанян" - арх. Венета Гергиникова

Конкурсът “АрхИдея’2008” се провежда за пети пореден път под мотото “Архитектурата в новото хилядолетие”. Организатор е Българският строителен портал www.stroitelstvo.bg с подкрепата на Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите в България, Международната академия по архитектура, Университета по архитектура, строителство и геодезия, МРРБ.

Петото издание на “АрхИдея’2008” привлече общо 253 проекта. То се проведе в периода 10 ноември 2007 г. – 10 февруари 2008 г. и представи творчеството на повече от 70 архитектурни колектива и на поне 200 български свободно практикуващи проектанти у нас и по света.

Сайт от Loopink & Цвят и пиксел