Начало /   Новини и събития /   13 декември 2017 БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ: ДЕЦАТА ЗА НАСЛЕДСТВОТО

13 декември 2017 БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ: ДЕЦАТА ЗА НАСЛЕДСТВОТО

28.11.2017

На 13 декември 2017 (сряда) от 19:00 часа в балната зала на Националната галерия (Царския дворец) в София, ИКОМОС България в партньорство с община Невестино организира благотворителен концерт под надслов „Децата за наследството“. Инициативата е подкрепена от Министерство на културата,  Националната галерия, Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и Националното училище за танцово изкуство.

Повод за благотворителния концерт е средновековната църква „Св. св. Козма и Дамян“ край село Мърводол, община Невестино. Църквата е една от перлите на църковната ни архитектура от XIII-XIV век, но днес е в тежко физическо състояние и може да бъде спасена само чрез спешни и компетентни действия. Цел на събитието е да се осигурят средства за изготвяне на подробна документация и експертна оценка за ценността и състоянието на църквата „Св. св. Козма и Дамян“ – необходима основа за последващо проектиране и консервационно-реставрационни дейности.

Поканите за благотворителния концерт с участието на деца-изпълнители от Националното музикално училище и Националното училище за танцово изкуство са с цена 20 лв. и се разпространяват чрез офиса на БНК на ИКОМОС преди събитието (чрез заявен интерес на e-mail) и на място в деня на концерта.

Ще се радваме да споделим преживяването с много съмишленици в израз на общата ни грижа и отговорност за съхраняването на културните богатства на България за нашите деца.

Очакваме ви!

Програма на благотворителния концерт – в приложения файл.


Сайт от Loopink & Цвят и пиксел